Jongere een baan, club een bonus!

Uitgegeven: 19 februari 2014 20:41
Laatst gewijzigd: 20 februari 2014 10:28
Bron: 
KNVB

De voetbalvereniging is allang niet meer alleen de plek waar je kan trainen en in het weekend een potje kan voetballen. De club staat vaak midden in een wijk, buurt of dorp. Een plek waar kinderen na school worden opgevangen; onder begeleiding huiswerk kunnen maken en ouderen elkaar ontmoeten. In Utrecht en Zeist heeft een aantal clubs in een proef een nieuwe maatschappelijke rol gekregen: via hun sponsornetwerk kunnen ze jongeren aan een baan helpen. In ruil voor een mooie bonus.

Meer jongeren dan normaal zijn werkloos in deze mindere economische tijden. Daarom is in Midden-Nederland het project Sportnetwerk(t) opgericht. Clubs hebben bedrijven als sponsors en die bedrijven hebben misschien wel een stage, een ervaringsbaan, een tijdelijke of misschien zelfs een vaste baan in de aanbieding. ,,Lokale en regionale sponsors zijn vaak erg betrokken bij hun sportverenigingen,'' zegt projectleider Koos van der Burg in het AD/Utrechts Nieuwsblad. ,,Het gaat ze vaak niet om een reclamebord, maar meer om hun maatschappelijke rol in de maatschappij.''

Zeven clubs uit Utrecht en vijf uit Zeist zijn daarom gevraagd om hun sponsors aan te schrijven met de vraag of ze misschien een plek hebben voor een werkloze jongere. En het werkt zo blijkt want SV Hercules kreeg van zeventien bedrijven al een positief antwoord. Ook omdat er voor de club een aardige bonus is te verdienen die kan oplopen tot 10.000 euro in Utrecht en 5.000 euro in Zeist. Als de potjes op zijn, hebben 200 jongeren een stage of baan gevonden. Dan is het project geslaagd, vindt Van der Burg. ,,En kunnen we het uitrollen over de rest van de provincie.” En wie weet, brengt dit verhaal ook andere clubs in den lande op het idee om inkomsten te genereren.  

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.