Ingangsdatum uitsluitingen bij gele kaarten

Uitgegeven: 24 maart 2016 16:27
Laatst gewijzigd: 24 maart 2016 16:28
Bron: 
KNVB Media

In verband met het dubbele speelprogramma in het komende paasweekend is het goed om stil te staan bij de ingangsdatum uitsluitingen bij gele kaarten.

Zodra een gele kaart in Sportlink wordt geregistreerd en dit een wedstrijd uitsluiting tot gevolg heeft, gaat de straf de dag na de registratiedatum in. De vereniging van een speler wordt hierover per e-mail geïnformeerd en als het e-mailadres van de speler in Sportlink Club staat geregistreerd, ook de speler zelf.

Dit geldt ook voor weekenden met een dubbel speelprogramma (paasweekend en pinksterweekend). Voorbeeld: als een speler voor wie op zowel paaszaterdag als op paasmaandag een wedstrijd staat ingepland, op paaszaterdag een gele kaart oploopt met een uitsluiting tot gevolg, is deze speler op paasmaandag uitgesloten.

De registratieregeling

Vanaf de 4e gele kaart die voor een speler wordt geregistreerd en bij iedere daaropvolgende gele kaart die wordt geregistreerd, wordt een speler voor één bindende wedstrijd uitgesloten in het veldvoetbal.

Voor het zaalvoetbal (de competities die spelen met de spelregels ere- en eerste divisie) geldt een afwijkende regeling. Na de 5e, 7e, 9e etc. gele kaart volgt één bindende wedstrijd uitsluiting. Ook na twee waarschuwingen in één wedstrijd volgt één bindende wedstrijd uitsluiting binnen het zaalvoetbal.

Houd Sportlink Club goed in de gaten. De ingangsdatum die hier staat is bindend.

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.