Wijzigingen meisjes- en vrouwencompetitie

Uitgegeven: 27 november 2011 08:56
Laatst gewijzigd: 27 februari 2012 09:56
Bron: 
KNVB

Het meisjes- en vrouwenvoetbal in Nederland groeit en wint aan populariteit. Deze groei brengt ook veranderingen met zich mee. Zo is er sinds vorig seizoen reeds een verruiming van de competitiemogelijkheden bij meisjespupillen. Tevens zijn er wijzigingen in de opzet van de competities voor meisjes junioren en vrouwen senioren. Om een en ander overzichtelijk te maken, hebben we de veranderingen beschreven in twee brochures.

Meisjescompetities en gemengd jeugdvoetbal
Naast gemengd jeugdvoetbal geeft de KNVB verenigingen de mogelijkheid om binnen een bepaalde regio een meisjescompetitie (voor D- en E-pupillen) op te zetten. Een verruiming van het huidige beleid. Mits aan bepaalde randvoorwaarden wordt voldaan, kunt u als vereniging ervoor kiezen één of meerdere meisjesteams in te schrijven voor deze meisjescompetitie. Ook de gemengde competities behoren uiteraard tot de mogelijkheid. Het maken van een keuze hierin brengt gevolgen met zich mee. Een afweging van de voor- en nadelen van beide varianten kan bijdragen aan het maken van de juiste keuze voor uw vereniging. De brochure beschrijft deze voor- en nadelen. 

Download de brochure Meisjescompetities en gemengd jeugdvoetbal naast elkaar mogelijk

Wijzigingen in opzet
De afgelopen maanden is een aantal besluiten genomen over de gewijzigde opzet van de competitie voor vrouwen senioren en meisjes junioren. In de volgende brochure nog eens de belangrijkste wijzigingen op een rijtje. 

Download de brochure Wijzigingen in opzet competities meisjes junioren en vrouwen senioren veldvoetbal.

Voor vragen over de veranderingen in het meisjes- en vrouwenvoetbal kunt u contact opnemen met de afdeling wedstrijdzaken van uw district.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.