Promoot het KNVB Straatvoetbaltoernooi!

Uitgegeven: 30 september 2011 08:12
Laatst gewijzigd: 30 september 2011 14:13
Bron: 
KNVB

Straatvoetbal is populair. Niets leuker dan een ombekommerd partijtje voetballen in de buitenlucht. De voordelen voor deelnemers zijn groot, en clubs kunnen hierop inspringen.

Stoer én gezond. Veel doelpunten, enorm veel plezier en beleving. Teams bestaande uit vriendjes en vriendinnetjes. Spelvorm 4 tegen 4, de kleinste wedstrijdvorm met alle elementen van de echte wedstrijd. Veel spelers van het Nederlands elftal die met deze voetbalvariant zijn begonnen. Niet voor niets is straatvoetbal zeer populair onder kinderen. Temeer omdat ook niet-leden van een voetbalvereniging kunnen deelnemen. Dat geldt eveneens voor het KNVB Straatvoetbaltoernooi.

 

In steeds meer gemeenten

Clubs kunnen, samen met de KNVB, bevorderen dat er op alle mogelijke plaatsen in wijken en steden wordt gevoetbald, door dit toernooi mee te helpen organiseren. Het KNVB straatvoetbaltoernooi vindt plaats in steeds meer gemeenten. Alle kinderen tot en met 12 jaar kunnen eraan deelnemen. Meisje of jongen, lid of géén lid van een voetbalvereniging; elke speler krijgt de mogelijkheid zich op deze manier te ontwikkelen. Teams kunnen kampioen worden van hun stad, regio of van Nederland. De landelijke finale is jaarlijks op de Dam in Amsterdam,  met veel publiek.

 

Belangrijk steentje bijdragen?

Straatvoetbal is in meerdere opzichten aantrekkelijk en het kan overal. Een echte straatvoetballer past zich zelfs aan de omstandigheden aan en wordt zo steeds beter. ,,Droom je van Oranje? Zoek dan zo veel mogelijk buiten een pleintje of veldje op. Want op straat worden voetballers geboren", zegt Marco van Basten niet voor niets. Met de club een belangrijk steentje bijdragen? In het Draaiboek KNVB Straatvoetbaltoernooi staat de benodigde info om het toernooi te organiseren en te promoten.

 

Bekijk het Draaiboek KNVB Straatvoetbaltoernooi.

Bekijk ook de site www.knvbstraatvoetbal.nl.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.