Laat meisjes kennismaken met voetbal

Uitgegeven: 18 juni 2012 09:07
Laatst gewijzigd: 27 maart 2013 17:01
Bron: 
KNVB

De populariteit van meisjes- en vrouwenvoetbal groeit in Nederland. Voetbalverenigingen kunnen meisjes een uitgelezen kans geven met voetbal kennis te maken, door deel te nemen aan de Vriendinnendag.

Voetbal voor meisjes en vrouwen heeft een vaste plek gekregen binnen steeds meer verenigingen. Voetbal is inmiddels grootste teamsport voor meisjes en vrouwen in Nederland. De Vriendinnendag geeft verenigingen een uitgelezen kans om (nog meer) nieuwe leden te begroeten!

Neem vriendinnetjes, nichtjes, buurmeisjes mee!
In elk KNVB-district staan Vriendinnendagen op het programma, georganiseerd met medewerking van lokale verenigingen. Tijdens zo’n dag staat het plezier voorop en kunnen meisjes in de pupillen- en/of juniorenleeftijd een middag of avond met elkaar voetballen. Het bijzondere ervan is dat de meisjes die al lid zijn van de vereniging een vriendinnetje, nichtje of buurmeisje mogen meenemen.

Effectieve formule
Doel van de Vriendinnendag is meisjes (en hun ouders) te laten kennismaken met voetbal en voetballen in verenigingsverband. Daarnaast beleven de meisjes die al lid zijn een leuke middag vol met voetbalactiviteiten. De Vriendinnendag is een effectieve formule en bewijst zich al jarenlang.

Draaiboek

De KNVB heeft een nieuwe Vriendinnendag handleiding ontwikkeld en daarin alle ervaringen en behoeften van verenigingen die deze wervingsactiviteit al eens hebben georganiseerd meegenomen. De handleiding bevat niet alleen praktische tips voor de organisatie van de activiteit, maar de nieuwe handleiding bevat ook de KNVB visie op de meisjes- en vrouwenvoetbal voetbalontwikkeling, nieuwe voetbalvormen en –spelen voor de invulling van de activiteit en er zijn kant-en-klare documenten voor de verenigingen beschikbaar zoals een Voorbeeldbrief voor ouders. De Vriendinnendag is een bewezen werving- en promotie activiteit voor meiden en nu nog leuker om te organiseren.

 

Download draaiboek Vriendinnendag

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.