Maak gebruik van de seizoenskalender!

Uitgegeven: 8 oktober 2012 14:58
Laatst gewijzigd: 8 oktober 2012 15:48
Bron: 
KNVB

De seizoenskalender: een zeer handig instrument voor bestuurders en commissieleden van amateurvoetbalclubs. Eenvoudig te downloaden, direct toe te passen!

Download: Seizoenskalender 2012/'13!

Welke structurele en incidentele clubwerkzaamheden en -activiteiten behoren er idealiter plaats te vinden, en wanneer? De seizoenskalender geeft in één overzicht meteen het antwoord op deze vraag.

Veel te doen in een seizoen

In een voetbalseizoen is er, naast de reguliere trainingen en wedstrijden, voor de club enorm veel te doen en om mee rekening te houden. Van bijzondere feestdagen, vergaderingen, bijeenkomsten van commissies en verscheidene toernooien tot evenementen als de Open Dag en de voorjaarsverloting. Van vrijwilligersavonden en het versturen van kerstkaarten tot jeugdvoetbaldagen. Van het verzorgen van het clubblad en de presentatiegids tot het regelen van in- en overschrijvingen. Van sponsoravonden tot voetbaltechnische zaken en nog heel veel daartussenin.

Niet langer ad-hoc

De kalender is een concreet hulpmiddel om aan al deze activiteiten sturing te geven. Het zorgt voor behoud van het overzicht. Het geeft bovendien aan op welke datum of in welke tijdvakken de werkzaamheden logischerwijs kunnen worden ingedeeld. Dankzij deze kalender voorkomt u ook extra werkbelasting voor kaderleden doordat zij zich niet langer hoeven bezighouden met ad hoc-zaken.

Makkelijk aan te passen

De vereniging kan naar eigen inzicht en behoefte elementen van de kalender verwijderen en/of op maat aanvullen met nieuwe en/of gewijzigde data en activiteiten. Het is bovendien betrekkelijk eenvoudig de kalender aan te passen voor gebruik door commissies binnen de club. 

Downloaden?

Klik hier voor de seizoenskalender in Excel. Op werkblad 1 vindt u het volledige seizoen 2012/’13, op werkbladen 2 en 3 is, voor uw gemak, nog een splitsing gemaakt in seizoenshelft. 

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (1)
22 januari om 18:18u
22 januari 2013 om 18:18u
0
downloaden lukt niet, storing ?
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.