Betaal zo min mogelijk OZB

Uitgegeven: 20 maart 2012 09:06
Laatst gewijzigd: 20 maart 2012 10:00
Bron: 
KNVB

De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) regelt de waardering van onroerende zaken ten behoeve van de belastingheffing. Ook voetbalverenigingen krijgen hiermee te maken.

Het gaat hierbij om de waarde van de grond, clubhuis, kleedkamers en andere opstallen. De heffing bestaat uit twee gedeelten, het eigenaars- en gebruikersgedeelte. Per gemeente kan de heffing nogal verschillen. 

Vrijstelling?
Daarnaast hebben verschillende gemeentes sportverenigingen vrijgesteld van deze heffingen. Als dit bij de club niet het geval is, is het goed om dit eens via de gemeentelijke sportraad aanhangig te maken. Het is één van de aandachtspunten die een voetbalvereniging veel geld kan besparen. 

Veel verenigingen betalen te veel!
Ook een bezwaarprocedure tegen de komende WOZ-beschikking kan heel lonend zijn, want een groot aantal sportverenigingen betaalt te veel onroerendezaakbelasting! In het document ‘Onroerendezaakbelasting en bezwaren’ vindt u onder andere een plan – in zes stappen – om met succes bezwaar tegen de aanslag te kunnen maken. Klik dus snel verder voor alle aandachtspunten op een rij inzake de onroerendezaakbelasting. Deze adviezen vergroten de kansen op een zo laag mogelijke aanslag.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.