Bezuinigingen: toon creativiteit en lef

Uitgegeven: 31 oktober 2012 13:54
Laatst gewijzigd: 1 november 2012 11:37
Bron: 
KNVB

Veel gemeenten gaan korten op sport. Het is van groot belang schade door bezuinigingen te voorkomen en deze bedreiging om te buigen in een kans. Maak daarom gebruik van de toolkit. 

Circa 85% van de gemeenten heeft aangegeven in de periode 2010-2014 waarschijnlijk te bezuinigen op sport. Dit doen ze onder meer door tarieven van gemeentelijke sportaccommodaties te verhogen en subsidies te verlagen. Sommige gemeenten willen zelfs (een deel van de) gemeentelijke sportaccommodaties privatiseren en/of bezuinigen op nieuwbouw en onderhoud/renovaties van bestaande accommodaties. Dit is allerminst een positief bericht, maar uw vereniging kan er zelf iets tegen doen. Hoe? Door te lobbyen bij de begrotingsbehandelingen die al gestart zijn bij de gemeente. 

Veel in te brengen 
Bovendien heeft de voetbalvereniging het nodige in te brengen. De vereniging levert immers met haar vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke thema’s. De vereniging is een plek waar veel mensen hun passie beleven. De vereniging geeft invulling aan opvoeding, ontwikkeling van jongeren, beweging en gezonde leefstijlen, integratie en bestrijding van jongerenoverlast, enzovoort.

Toolkit
Om u te helpen om bezuinigingen aan de orde te stellen, heeft NOC*NSF een toolkit samengesteld met daarin diverse handvatten. Klik hier voor de toolkit Beïnvloeding lokale bezuinigingen sport, met onder meer:

- Stap 1: check de programmabegroting van uw gemeente op bezuinigingen
- Stap 2: hoe kunt u een bezuiniging aan de orde stellen
- Stap 3: hoe overtuigt u de gemeenteraad
- Stap 4: u bent te laat en de begroting is al vastgesteld? Wat zijn uw mogelijkheden?
- Een lijst van mogelijke argumenten

Eveneens verwijzen wij naar een eerder verschenen nieuwsbericht

P.S. Ken uw contract!
U doet er verder altijd verstandig aan uw (huur)contract goed door te nemen. In het contract staan over het algemeen de voorwaarden rond de huurprijs en de verplichtingen die u aangaat. U heeft zelf invloed op de inhoud van het contract. Zorg dat het contract volledig is, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het is zinvol u juridisch te laten ondersteunen bij de controle van de contracten.

Vragen of meer informatie? Neem contact op met de afdeling OC van uw district.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.