Aanmaak nieuwe spelerspassen in de zomer

Uitgegeven: 7 juli 2016 13:05
Laatst gewijzigd: 7 juli 2016 13:45
Bron: 
KNVB Media

Voor het nieuwe seizoen 2016/’17 zijn er tot op heden 67.326 nieuwe spelerspassen aangevraagd. Deze “bulk” bestaat uit spelerspassen die om verschillende redenen moeten worden aangemaakt, zoals overschrijvingen, fusies en naamswijzigingen van verenigingen en eerstejaars D-pupillen (vanaf dit seizoen “Onder 13”).

Niet allemaal tegelijk

Vanaf deze week gaat de drukker deze grote hoeveelheid spelerspassen in partijen van 5.000 stuks produceren en versturen aan de verenigingen. In totaal worden er in de komende weken dus zo’n 14 partijen passen na elkaar uitgegeven. Dat betekent dat de spelerspassen die door uw vereniging zijn aangevraagd, waarschijnlijk niet allemaal tegelijk, maar verspreid over de komende 5 weken, bij u zullen worden bezorgd. Het is dus niet nodig contact met de KNVB op te nemen als u in de eerste zending slechts een deel van de door u aangevraagde passen ontvangt, de rest volgt vanzelf. De uitlevering van de laatste spelerspassen uit deze “bulk” staat gepland voor week 31 (1 t/m 5 augustus).

Op tijd

De overige pasaanvragen, zoals die voor nieuwe (spelende) leden, prolongaties (bestaande leden van wie de foto binnenkort verloopt) en ten gevolge van verlies of diefstal, worden verwerkt zoals normaal. Het kan daardoor voorkomen dat u zo’n pas al eerder ontvangt dan een pas die tussen de 67.326 passen van de “bulk” zit.

Wel is het erg belangrijk dat u op tijd werk maakt van de spelerspassen die uw vereniging nog moet aanvragen voor het nieuwe seizoen. Wacht daar niet mee tot kort voordat de competitie begint! Daarmee voorkomt u dat een aantal van uw spelers niet op tijd zijn/haar spelerspas heeft, waardoor het deelnemen aan de eerste wedstrijd(en) in het gedrang komt.

Hoe kunt u dit voorkomen?
 

  • Wanneer u fotoformulieren ontvangt, kunt u het beste zo spoedig mogelijk de benodigde spelersfoto’s verzamelen en retourneren aan de drukker.
  • Hou de “Lijst van spelers waarvan nog geen foto is gescand” en de “Lijst van spelers waarvan de spelerspas verloopt” in de gaten. Deze overzichten kunt u opvragen in Sportlink Club en geven u inzicht in de status van nieuwe spelerspassen die aangemaakt moeten worden
Voor details: zie de Handleiding Opvragen rapportages Spelerspas in Sportlink Club.

 
Let op!

Dit bericht heeft alleen betrekking op spelerspassen voor veldvoetballers. Vanaf het seizoen 2016/’17 hebben zaalvoetballers geen spelerspas meer nodig. Hun identificatie verloopt via het mDWF, het mobiele digitaal wedstrijdformulier.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Edesk@knvb.nl.

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.