Inschrijving TC3 voor (Ex-)profs geopend

Uitgegeven: 12 maart 2012 13:35
Laatst gewijzigd: 13 maart 2012 09:49
Bron: 
KNVB

Binnen het amateurvoetbal zijn veel jeugdteams actief (zowel prestatief als recreatief). Elk van deze teams vraagt om de juiste Trainer Coach. De taken van een Trainer Coach zijn onder te verdelen in: coachen tijdens wedstrijden, geven van trainingen en het begeleiden van jeugdspelers. Daarnaast is de Trainer Coach onderdeel van de vereniging.

De opleiding Trainer Coach III Jeugd is erop gericht de cursisten voor te bereiden op en te ontwikkelen in het - met succes - uitvoeren van deze taken. De opleiding Trainer Coach III Jeugd voor (ex-) contractspelers wordt georganiseerd door de KNVB Academie te Zeist. Deze opleiding is een UEFA C opleiding. Vorig seizoen hebben onder andere Kenneth Perez, Arnold Bruggink en Barry Opdam deelgenomen aan deze cursus!

Doel van de opleiding

De cursisten leren jeugdvoetballers te trainen en te coachen bij wedstrijden. Uitgangspunt is dat de Trainer-Coach III Jeugd leert om trainingen te verzorgen die zijn afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen en die gericht zijn op het verbeteren van de individuele voetbalontwikkeling van de jeugd (jongens en meisjes). De TC III jeugd werkt voornamelijk met (selectie) teams A-, B-, C-junioren of D-pupillen.

Toelating

De inschrijving staat open voor hen die aan de volgende voorwaarden zijn voldoen:
1. Tenminste achttien jaar zijn.
2. minimaal 3 jaar (75 competitiewedstrijden) in een eerste elftal van een BVO (ere/eerste divisie) hebben gespeeld.
3. Een verklaring van een (veld)voetbalvereniging waaruit blijkt dat de aanmelder gedurende de opleiding tenminste eenmaal per week een groep spelers mag trainen en coachen. Niveau: A-, B-, C- of D- jeugd,
4. Bij het inschrijfformulier een recente pasfoto hebben toegevoegd
5. Contractspelers dienen een akkoordverklaring van hun club bij te voegen dat zij aan alle verplichtingen die de opleiding vraagt, kunnen voldoen. Dit betekent in de praktijk dat de cursist bij alle bijeenkomsten en het kader van de opleiding aanwezig is. Alleen voor een officiële wedstrijd (competitie en/of beker) kan ontheffing van de aanwezigheidsplicht worden aangevraagd bij de docent en de KNVB Academie. Het doen van een vervangende opdracht kan hiervan het gevolg zijn. Het zonder toestemming van de docent en de KNVB Academie missen van een bijeenkomst leidt tot uitsluiting van verdere deelname aan de opleiding.

Inschrijving

Klik hier voor meer informatie en klik hier om in te schrijven voor deze cursus.
 

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.