Kennisdeling tijdens Voetbal Vakbeurs

Uitgegeven: 27 november 2014 17:24
Laatst gewijzigd: 27 november 2014 17:54
Bron: 
KNVB

Hoe trek ik meer sponsors aan, hoe introduceer ik cashless betalen in de kantine of wat kan de gemeente voor me betekenen als ik de kantine wil vernieuwen? Op al deze en nog veel meer vragen vind je het antwoord op de Voetbal Vakbeurs, hét sportevenement voor de business to business markt dat op woensdag 3 december a.s. wordt gehouden in de evenementenhal in Gorinchem.

Vrijwilligers van verenigingen en sportambtenaren kunnen kennis maken met bedrijven die zich inzetten voor het verenigingsleven in Nederland. Zo kunnen zij netwerken, trends volgen en zaken doen met exposanten.

Penningmeesters
Hoe krijg ik meer geld in mijn clubkas?
Sponsoring is van oudsher één van de belangrijkste inkomstenbronnen van sportverenigingen. Bezuinigingen, minder subsidies, dalende kantineopbrengsten en stijgende kosten dwingen verenigingen meer en meer om aandacht te besteden aan een passend beleid met voldoende sponsoren en inkomsten. Maar het vinden en behouden van sponsoren wordt steeds moeilijker.

Sponsorvisie geeft je inzicht in hoe je eens door een andere bril naar (lokale) sponsors kunt kijken om hen te verleiden sponsor te worden en/of te blijven. Maar er zijn meer inkomstenbronnen. Weet u bijvoorbeeld dat leden, fans en andere betrokken uw sportvereniging kunnen steunen door het schenken van geld of het nalaten via een testament? Tijdens dit seminar lichten we toe wat het initiatief Sport, daar geef je om voor uw vereniging kan beteken.

Kortom; inzicht in mogelijkheden om sponsoren te werven en te behouden én zicht op andere mogelijkheden om inkomsten te generen in één Seminar, aangeboden door de KNVB, in samenwerking met Sponsorvisie tijdens de Nationale Voetbalvakbeurs.

Voorzitters, accommodatiebeheerders en sportambtenaren
Voorzitters van verenigingen kunnen met bedrijven sparren over onderwerpen als kantineopbrengsten, accommodatiebeheer en belasting. KNVB-partner ARAG verzorgt een seminar over aansprakelijkheid binnen de vereniging en de belastingdienst verzorgt twee seminars over belastingonderwerpen. Accommodatiebeheerders kunnen met sportambtenaren in gesprek gaan over het verbeteren van de accommodatie, het vernieuwen van een veld of het vernieuwen van de kleedkamers.

Verzorgers en fysiotherapeuten
Nieuw dit jaar is een medisch plein voor verzorgers en fysiotherapeuten. Op dit plein worden verschillende workshops en seminars gegeven, verzorgd door Sportzorg.

Om 11.00 uur zal sportarts Edwin Goedhart een seminar verzorgen waar hij vertelt over zijn ervaringen tijdens het WK voetbal in Brazilië. Ook is er uitgebreid de tijd om vragen te stellen aan Edwin. De sportarts heeft al een lange carrière in het betaald voetbal. Naast zijn ervaring bij Vitesse was hij eerder al als sportarts in dienst van de KNVB en was hij onder andere verantwoordelijk voor de medische staf van HFC Haarlem, Ajax en AZ. Momenteel is hij werkzaam als sportarts en manager sportgeneeskunde bij het Sportmedisch Adviescentrum van de KNVB.

KNVB
Natuurlijk is de KNVB ook goed vertegenwoordigd op de beurs. ‘Voetbal om van te houden’, dat is waar de KNVB voor staat. In het kader van ‘eerbied voor het verleden en nieuwsgierig naar de toekomst’ kunnen voetballiefhebbers bij de KNVB-stand op de foto met de EK-beker van 1988 en hun eigen mooie voetbalmoment delen. Bezoekers kunnen de KNVB om advies vragen bij uitdagingen die zij met hun vereniging verwachten aan te gaan. Ook kunnen ze in contact gebracht worden met collega-verenigingen die dezelfde uitdagingen al eens eerder zijn aangegaan.

Kortom: de KNVB staat voor je klaar en is benieuwd naar alle mooie voetbalmomenten, wensen en vragen!

Bestel nu gratis kaartjes en geef aan welke seminars je wilt bezoeken.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.