Buitenlandse spelers? Regel papierwerk

Uitgegeven: 6 november 2012 09:00
Laatst gewijzigd: 6 november 2012 09:00
Bron: 
KNVB

Een sportorganisatie mag een sporter, trainer of coach van buiten de Europese Unie géén werk laten verrichten in Nederland zonder tewerkstellingsvergunning en/of verblijfsvergunning.

Nederland kent voor buitenlandse werknemers namelijk een ‘restrictief’ toelatingsbeleid; Nederlandse werknemers moeten voorrang krijgen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat geldt ook voor de sportsector. Wie tóch een buitenlandse sporter, coach of trainer zonder de juiste papieren laat werken, loopt risico op een boete van 8000 euro.

Veel overtredingen

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft onlangs geconstateerd dat niet alle sportwerkgevers (bonden en verenigingen) en hun buitenlandse sporters, coaches en trainers op dit gebied hun zaken op orde hebben. De IND wijst er nadrukkelijk op dat al deze betrokkenen hiertoe wel verplicht zijn.

Laat u informeren

Weten welke vergunningen vereist zijn om een buitenlandse sporter, trainer of coach naar Nederland te halen en legaal bij de vereniging/organisatie aan de slag te laten gaan? Kijk op www.beroepssporters.nl of www.sportwerkgever.nl. Bij vragen of voor advies kunt u ook contact opnemen met de WOS, dat een samenwerkingsovereenkomst heeft met de IND en in nauw contact staat met het UWV WERKbedrijf. Sportwerkgevers kunnen via de WOS bovendien tegen kostendekkend tarief gebruikmaken van versnelde procedures bij de aanvraag van werk- en verblijfsvergunningen.
 

Door: Emiel van Mook
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.