Nieuwe functies Sportlink Club

Uitgegeven: 21 augustus 2015 09:59
Laatst gewijzigd: 21 augustus 2015 10:01

Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen. De nieuwe functies in Sportlink Club (spelregelbewijs, aanpassingen DWF en toevoegen verklaring omtrent gedrag) worden hieronder beschreven. Daarnaast is er een checklist die gebruikt kan worden, zodat iedere club klaar is voor de wedstrijden.

Aanpassingen DWF

  • Uitspeelvoorwaarde beschikbaar. De uitspeelvoorwaarden zijn na een gestaakte wedstrijd bij een nieuwe wedstrijd inzichtelijk. Dit wordt dus niet meer per e-mail verstuurd maar de scheidsrechter en clubs kunnen dit bij de wedstrijd inzien.

 

  • Vanaf dit nieuwe seizoen moet de registratie van het wegzenden van een teamofficial en gele en rode kaarten voor spelers apart op het DWF worden genoteerd. De reden voor deze wijziging is dat we constateerden dat het voor scheidsrechters niet altijd duidelijk was dat een teamofficial geen gele kaart kan krijgen. De scheidsrechter kan een vermaning geven en laat dan de teamofficial zonder gevolgen op de bank zitten of de scheidrechter zendt de teamofficial weg en noteert dit op het DWF. Daarnaast was niet altijd duidelijk welke strafcodes toepasbaar waren op teamofficials. Door het creëren van de extra keuzeoptie “wegzenden teamofficial” verwachten we dat deze onduidelijkheid wordt weggenomen.

 
De wijzigingen vind je in de handleiding DWF.

Verklaring omtrent gedrag
Leden van een vereniging kunnen bij hun gemeente een verklaring omtrent gedrag aanvragen. De verenigingen kunnen deze Verklaring omtrent gedrag op de volgende wijze in hun ledenbestand invoeren. Via het tabblad Diploma’s, passen en blokkades kun je dit bewijs toevoegen.

Klik hier voor de toelichting.

Overzicht Spelregelbewijs veldvoetbal
Vanaf deze week is het mogelijk om in Sportlink Club te monitoren wie het Spelregelbewijs allemaal gehaald heeft. Via ‘Personen’ -> ‘Spelregelbewijs Overzicht’ start je dit overzicht. Het eerste tabblad laat de spelers zien  op het DWF gecontroleerd gaan worden. In dit geval de spelers uit 1998. Het tweede tabblad laat de spelers zien die vanaf nu aan de slag kunnen met het spelregelbewijs. Dit worden alle leden uit 1999.  Vanaf september zijn deze inzichtelijk. In het laatste tabblad zie je de personen van je club die het spelregelbewijs vrijwillig willen halen.

Bij het begin van de competitie gaan we de spelers uit 1998 controleren op het spelregelbewijs. Dit zal via het DWF gaan plaatsvinden. Mocht een speler geen spelregelbewijs hebben, dan krijgt hij/zij eerst een waarschuwing. Na 6 waarschuwingen is de speler geschorst totdat hij/zij het spelregelbewijs heeft gehaald. Mocht een speler dan toch nog spelen, dan geldt dat als “spelen met een ongerechtigde speler”.

Klik hier voor een korte handleiding. 

Checklist nieuwe seizoen

1) Aanmaken bondsteams
Staan alle spelers + staf al in het juiste team?

2) E-mailadressen (jeugd)spelers
Zijn de e-mailadressen van al je spelers vanaf de d-tjes up-to-date voor het rechtstreeks ontvangen van tuchtuitspraken

3) Doorstuuradressen
Zijn de e-mailadressen van alle (nieuwe) functionarissen toegevoegd aan de Doorstuuradressen van het besloten e-mailsysteem?

4) Registratie Verenigingsscheidsrechters
Staan al je verenigingsscheidsrechters in Sportlink geregistreerd? Dan krijgen ze een mooie attentie in de Week van de Scheidsrechter

5) Registratie Trainer/coaches
Staan al je trainer/coaches in Sportlink geregistreerd? Dan kunnen ze gemakkelijk toegevoegd worden aan het bondsteam

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.