Trotse verenigingen op VoetbalVakbeurs

Uitgegeven: 4 december 2014 09:11
Laatst gewijzigd: 4 december 2014 09:11

De KNVB was woensdag 3 december tijdens de Nationale Voetbal Vakbeurs in Gorinchem aanwezig met een fraaie stand. Medewerkers gingen daar in gesprek met bestuurders van voetbalverenigingen uit het hele land.

‘Voetbal om van te houden’, dat is waar de KNVB voor staat. En deze beurs was een mooie gelegenheid om te laten zien wat dit voor verenigingen betekent. Als partner van de clubs wil de KNVB iedere vereniging optimaal van dienst zijn. Met maatwerk. Het is daarom van belang precies te weten wat er speelt bij een club. Uit eerder onderzoek blijkt dat verenigingen onder andere op zoek zijn naar ontmoetingen en kennisdeling met andere voetbalclubs. Verenigingen konden daarom op de stand aangeven waar zij trots op zijn en welke uitdagingen zij op dit moment, of in de nabije toekomst, hebben.

Maar dat was niet alles; alle bezoekers van de Nationale VoetbalVakbeurs konden op de foto met de EK-beker van 1988. Eén van de dingen waar de KNVB zelf trots op is! Ben je op de foto geweest met de beker van ’88, dan kan je via www.onsoranje.nl/foto jouw eigen foto terugvinden.

KNVB Sportmedisch Centrum op Medisch Plein

Naast de stand van KNVB was het KNVB Sportmedisch Centrum (SMC) aanwezig op het medisch plein. Het SMC is erkend als FIFA Medical Center of Excellence en heeft een breed aanbod aan (para)medische diensten: sportmedisch advies, blessureconsulten, sport(medische) keuringen, sportrevalidatie en begeleiding op het gebied van sportvoeding en -psychologie. Daarbij richt het SMC zich op zowel (amateur)voetballers als scheidsrechters en trainers. Daarnaast voert de KNVB onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ een actief preventiebeleid, waarbij het SMC verenigingen ondersteunt - onder meer door het uitgeven van de Handleiding Blessurepreventie. Deze is te vinden op www.smcknvb.nl.

Naast de aanwezigheid op het beursplein, werden er ook een aantal seminars verzorgd door medewerkers van de KNVB. 

Seminar tijdens beurs: Hoe krijg ik meer geld in mijn clubkas?

SponsorVisie verzorgde namens de KNVB een seminar. Sponsoring is van oudsher één van de belangrijkste inkomstenbronnen van sportverenigingen. Bezuinigingen, minder subsidies, dalende kantineopbrengsten en stijgende kosten dwingen verenigingen meer en meer om aandacht te besteden aan een passend beleid met voldoende sponsoren en inkomsten. Deze workshop wordt ook lokaal aangeboden door de Verenigingsadviseurs in de districten. Neem contact op met de verenigingsadviseur in jouw regio voor de mogelijkheden: www.knvb.nl/service

Seminar tijdens beurs: Als sportarts naar het WK in Brazilië

Edwin Goedhart is sportarts en manager sportgeneeskunde bij het Sportmedisch Centrum van de KNVB. Ook begeleidt hij het Nederlands elftal rond interlands. Tijdens deze seminar vertelde Edwin Goedhart over zijn ervaringen tijdens het WK voetbal in Brazilië.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.