Aandachtspunten tijdens de zomerstop

Uitgegeven: 3 juni 2014 09:00
Laatst gewijzigd: 3 juni 2014 10:00
Bron: 
KNVB

De zomerstop is een periode waarin er tijd is om met een klussenploeg de accommodatie eens flink onderhanden te nemen.

Een kleine niet volledige opsomming:
  • Kijk eens naar de omkleedruimtes en kantine. Kunnen de deuren van de kleedkamers een verfje gebruiken, misschien kunnen er lampen vervangen worden door energiezuinige exemplaren, zitten alle tegels nog op hun plaats?
  • Is de verwarmingsketel aan een servicebeurt toe? Kunnen er misschien leidingen geïsoleerd worden?
  • De koelkasten en vrieskasten zullen waarschijnlijk grotendeels leeg zijn; een goed moment om deze zonodig eens een extra schoonmaakbeurt te geven. Hetzelfde geldt voor de overige keukenapparatuur. Zet daarbij apparaten die niet gebruikt worden uit, zodat op deze manier ook energie gespaard kan worden.
  • Op de velden kunnen de doelen gecontroleerd worden. Staan ze nog op de juiste hoogte, haaks op het veld, zijn de omheiningen nog goed, moeten de paaltjes geverfd worden? Het maakt natuurlijk een prima indruk als alles weer keurig in de verf staat.
  • Zijn de ballenvangers nog in orde? Steken er geen onderdelen uit waaraan men zich kan bezeren?
  • Maak eens een rondje met vuilprikkers om zwerfvuil op de accommodatie te verwijderen. Daar knapt het aanzien van het sportcomplex enorm van op!
  • Het ballenhok kan eindelijk eens opgeschoond worden. Controleer gelijkertijd het aantal:
    - grensrechtervlaggen 
    - cornervlaggen
    - ballen
    - doelnetten
  • Functioneert de ballenpomp nog? Van een wasbeurt kunnen de grensrechtervlaggen en cornervlaggen enorm opknappen.
  • Legionella: vergeet niet voor het eerste gebruik de douches door te spoelen om eventuele legionellabacteriën onschadelijk te maken. Bekijk hiervoor ook het artikel van de Rijksoverheid: Voorkom besmetting met legionella.
 
Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.