De Teambox: elke week fruit voor de jeugd op de club

Uitgegeven: 5 september 2016 14:02
Laatst gewijzigd: 5 september 2016 14:03

Bron: 
KNVB Media

Fruit eten is belangrijk, helemaal voor kinderen. En lekker bovendien. Alleen eet de Nederlandse jeugd te weinig fruit. Daarom hebben Sligro en KNVB de Teambox ontwikkeld. De Teambox is een box met fruit speciaal voor JO8 t/m JO11 teams van voetbalverenigingen.

Dropveter en roze koek horen sinds mensenheugenis bij de voetbalkantine voor de jeugd. Maar daar moet fruit bijkomen als het aan de KNVB en Sligro ligt. Nederlandse kinderen eten te weinig fruit zo blijkt uit onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid, 95 procent haalt de fruitnorm (150 gram per dag) niet. En dat is jammer. Want van gezonde voeding krijg je meer energie en als je meer energie hebt, geniet je ook meer op het veld. 

Held van het Veld

Daarom hebben Sligro en de KNVB de Teambox bedacht. Een kwart van de Nederlandse jeugd van 7 tot en met 10 jaar zit immers op voetbal. Teams van JO8 tot en met JO11, die zich abonneren, ontvangen bij elke thuiswedstrijd twee boxen: een voor het eigen team en een voor de tegenstander.

Bij ASW in Waddinxveen zijn ze enthousiast over de Teambox. De teams pakken de box na afloop met zijn allen uit in de kantine. Een ideaal moment om even over de wedstrijd na te praten. In de box zit dan ook de button 'Held van het Veld' die samen met Disney is ontwikkeld. Spelers en begeleiders bepalen wie die button verdient. Dat kan je ook met je tegenstander doen. Wie maakte de vetste actie? Of wie was heel sportief?

Actie! Kaarten voor Nederland - Wit Rusland

De Teambox is onderdeel van Lekker Bezig, het programma van Sligro en de KNVB gericht op een gezondere kantine. Teams sluiten een abonnement af voor een heel seizoen, maar kunnen uiteraard ook tussentijds instappen. Wie zich voor 30 september inschrijft, ontvangt automatisch 10 kaarten voor de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Wit-Rusland op 7 oktober! En maakt kans op de hoofdprijs: een wedstrijd tegen ex-internationals op jouw vereniging! De hoofdprijs wordt verloot onder alle verenigingen die zich voor 30 september aanmelden voor de Teambox.

Meld je team aan via: https://www.samenlekkerbezig.nl/teambox

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.