VWS compenseert deel betaalde Ecotaks

Uitgegeven: 29 januari 2016 10:29
Laatst gewijzigd: 29 januari 2016 13:05
Bron: 
KNVB Media

Het ministerie van VWS is overgegaan tot uitkering van de laatste compensatieronde Ecotaks. Er wordt over kalenderjaar 2014 een compensatie verstrekt van vijftig procent. De verenigingen die voor de Ecotaks compensatie in aanmerking komen, ontvangen het bedrag eind volgende week op de rekening.

VWS heeft scherp en steekproefsgewijs gecontroleerd of verenigingen voor teruggaaf in aanmerking komen. Een aantal verenigingen zijn door bijvoorbeeld het ontbreken van de juiste bewijsvoering, tenaamstelling of op stichtingsvorm niet of deels zijn gecompenseerd.

Einde teruggaafregeling

Met deze compensatieronde is een einde gekomen aan de teruggaafregeling die sinds 1999 bestond. Hierbij hadden verenigingen de mogelijkheid om eerder betaalde belasting over energieverbruik – via de KNVB - voor een deel terug te ontvangen.

Per 1 januari 2016 is er een nieuwe regeling voor in de plaats gekomen: de subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. Het belangrijkste doel van de nieuwe regeling is het stimuleren van duurzaam energiebeleid bij sportverenigingen. Meer informatie is hier te vinden.

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.