Teruggave ecotaks 2014, voor de laatste keer!

Uitgegeven: 9 april 2015 10:22
Laatst gewijzigd: 9 april 2015 10:38
Bron: 
KNVB

Dit jaar is het nog mogelijk om via de KNVB in aanmerking te komen voor de compensatie ecotaks 2014. Of de vereniging hiervoor in aanmerking komt, wordt bepaald door het doorlopen van het stroomschema. Zoals in meerdere berichtgevingen aangekondigd, is dit het laatste jaar waarin nog een gedeeltelijke teruggave van de betaalde energiebelasting (ecotaks) plaatsvindt in verband met de afschaffing van de teruggaafregeling.

De teruggaafregeling energiebelasting wordt per 1 januari 2016 vervangen door een nieuwe subsidieregeling, voor meer informatie zie hier.

Wanneer de vereniging in aanmerking komt, dan moeten de volgende documenten overlegd worden:
1. Invullen en opsturen van het stroomschema.
2. Invullen en opsturen van het rekenmodel.
3. Modelovereenkomst indien sprake is van doorberekening door stichting of gemeente.
4. Overleggen van de documenten zoals beschreven in de toelichting.

Omniverenigingen beoefenen meerdere takken van sport. Indien als gevolg daarvan een vereniging bij meerdere bonden is aangesloten, geldt dat een compensatieverzoek slechts bij één bond kan worden ingediend. Hierop wordt door het Ministerie van VWS toegezien. Declaratie van dezelfde nota bij meerdere bonden kan nadelige gevolgen hebben voor de uitbetaling. In verband met gewijzigde belastingwetgeving is er geen compensatie meer mogelijk voor halfzware olie en gasolie per 1 januari 2013. De teruggaafregeling blijft dit jaar nog wel van toepassing voor LPG.

Laat deze kans niet lopen!
Stuur de benodigde gegevens (dus inclusief volledige energienota's) zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 15 mei 2015 naar het districtskantoor. Dit kan per email (of per post) ter attentie van de afdeling verenigingsadvies.

Vragen?
Neem dan contact op met je districtskantoor.

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.