Inspiratiesessie met Gelderse Sportverenigingen

Uitgegeven: 16 april 2014 09:35
Laatst gewijzigd: 16 april 2014 09:35
Bron: 
Meer dan Voetbal

De tweede inspiratiesessie over de 'Open Club' vond afgelopen 6 april plaats in Hotel Papendal in Arnhem. Dertig sportverenigingen uit Gelderland gingen met elkaar in discussie over de 'Open Club'.

Een open club kenmerkt zich door de verbinding te zoeken buiten de grenzen van het eigen sportpark. Door als vereniging samen te werken met bijvoorbeeld gemeenten, onderwijs- of zorginstellingen of andere sporten kunnen de verschillende groepen elkaar versterken en samen activiteiten aanbieden. Voorbeelden daarvan zijn kansarme jongeren laten sporten, ouderen in beweging krijgen of kinderen helpen met huiswerk. Tijdens deze sessie gingen dertig Gelderse sportverenigingen met elkaar in gesprek over ambities buiten het veld.

De bijeenkomst werd georganiseerd door de drie Gelderse betaald voetbalclubs: Vitesse, De Graafschap en NEC. Het NOC*NSF, de Gelderse Sport Federatie, KNVB en stichting Meer dan Voetbal ondersteunden de bijeenkomst.

Algemeen directeur Joost de Wit opende namens Vitesse de sessie. De Wit: ,,Het bundelen van krachten is van belang om als club nog meer voor de samenleving te betekenen. Vitesse werkt intensief samen om maatschappelijke projecten te realiseren. Zo organiseert Vitesse Betrokken, onze maatschappelijke stichting, in samenwerking met diverse partners activiteiten gebaseerd op sportiviteit en respect, gezondheid en talentonwikkeling. Het is dan ook goed om te zien dat hier zoveel clubs zijn gekomen om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen."

Nadat de bijeenkomst was afgesloten, vertrokken de deelnemers richting GelreDome voor een bezoek aan Vitesse vs Ajax.

Best practices
ESA Rijkerswoerd uit Arnhem biedt dagopvang voor jong dementerende. Bekijk de video en ontdek hoe de club dit doet.
FC Zutphen verkleint afstand voor werklozen tot arbeidsmarkt. Bekijk de video en ontdek hoe de club dit doet.

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.