Samenwerking KNVB en Halt

Uitgegeven: 31 januari 2014 11:43
Laatst gewijzigd: 31 januari 2014 11:43
Bron: 
KNVB

De KNVB streeft ernaar dat iedereen kan genieten van het voetbal en dat alle leden met plezier naar de vereniging toegaan om daar lekker te voetballen.

Het afgelopen half jaar heeft er een pilot plaatsgevonden waarin Halt en KNVB middels veiligheidsanalyses drie verenigingen ondersteunden bij het ontwikkelen van een sportief en veilig sportklimaat. Halt heeft een veiligheidsanalyse gemaakt met daarin aandacht voor het al bestaande beleid van de verenigingen en de (beleving van) de sociale en fysieke veiligheid.

Op basis van deze analyse volgt er een advies over hoe verenigingen de veiligheid eventueel verder kunnen bevorderen. De KNVB kan de verenigingen vervolgens ondersteunen bij het uitvoeren van het advies. Zo worden voetbalverenigingen ondersteund met de specifieke kennis en maatschappelijke ervaring van Halt.

Het komende jaar wordt deze samenwerking voortgezet en uitgebreid naar een veiligheidsanalyse van zestien verenigingen. Daarnaast onderzoeken we of en hoe we de betrokkenheid van Halt in de toekomst mogelijk kunnen vergroten.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.