Uitwijken naar kunstgras in de Top- en Hoofdklasse

Uitgegeven: 5 september 2013 19:03
Laatst gewijzigd: 6 september 2013 11:40
Bron: 
unitas59.nl

Voor eerste elftallen in het mannen senioren veldvoetbal geldt dat een vereniging bij wedstrijden in de competitie alleen mag uitwijken naar een goedgekeurd kunstgrasveld indien dit voor de start van de competitie bij de KNVB is aangegeven. 

In onderstaande overzichten staat per competitiepoule aangegeven welke verenigingen in de Top- en Hoofdklasse bij afgelasting van het hoofdveld uitwijken naar een kunstgrasveld. In het overzicht staat er een “J” achter de verenigingen die bij een gedeeltelijke afgelasting uitwijken naar een kunstgrasveld. Bij verenigingen die niet willen/kunnen uitwijken naar een kunstgrasveld staat een "N" vermeld. “KG” betekent dat het hoofdveld van de vereniging kunstgras is.

Verenigingen die hebben aangegeven bij gedeeltelijke afgelasting van het hoofdveld van natuurgras wel van een kunstgrasveld gebruik te willen maken, zijn verplicht om bij competitie- en bekerwedstrijden van het eerste elftal uit te wijken naar het kunstgrasveld. Indien het betreffende kunstgrasveld beschikt over een lichtinstallatie geldt dit ook voor inhaalwedstrijden die ‘s avonds gespeeld worden.

Verenigingen die hebben aangegeven niet te willen/kunnen uitwijken naar een kunstgrasveld, mogen met het eerste elftal bij gedeeltelijke afgelasting niet uitwijken naar het kunstgrasveld. Meer informatie hiervoor is terug te vinden in het bewaarnummer veldvoetbal 2013/’14, artikel 1.3.7.

Verenigingen die in de reguliere competitie al op kunstgras spelen, spelen ook bij gedeeltelijke afgelasting gewoon op het kunstgrasveld. De regeling geldt alleen voor eerste elftallen mannen senioren veldvoetbal. Alle overige elftallen zijn verplicht bij gedeeltelijke afgelasting uit te wijken naar een kunstgrasveld (zie bewaarnummer 1.3.5.).

Bekijk meer info over de uitwijk naar kunstgras voor de zaterdagklasse en de zondagklasse standaard landelijk

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.