Meer dan Voetbal Awards: RKSV Mulo

Uitgegeven: 1 september 2013 11:09
Laatst gewijzigd: 5 september 2013 14:26
Bron: 
KNVB

Elke profclub organiseert tegenwoordig maatschappelijke projecten. Veel amateurclubs volgen dat voorbeeld en profileren zich steeds meer als buurthuis van de toekomst, waarmee ze grote impact hebben op hun wijk.

Twaalf van die clubs en projecten zijn in vier categorieën genomineerd voor de Meer dan Voetbal Award, een beloning voor hun onderscheidende en vernieuwende kracht. Tot aan de uitreiking zullen we op Voetbal.nl elke dag een pareltje uitlichten. Deze keer in de categorie amateurclub van het jaar, RKSV Mulo.

Juryrapport

RKSV MULO is gericht op innovatie, samenwerking en maatschappelijke profilering. De vereniging wil een belangrijke sociaal-maatschappelijke plaats innemen in de omliggende wijken met als doel om sportdeelname van alle wijkbewoners te stimuleren. Met het project JIBB kunnen kinderen gratis sporten als naschoolse activiteit. Dit is dé oplossing voor kinderen die te weinig bewegen of voor kinderen waarvan de ouders niet in staat zijn het lidmaatschap van een sportvereniging te betalen.

Reden voor voetbalvereniging MULO om in 2009 de samenwerking met korfbalvereniging OEC aan te gaan en hiermee twee vliegen in één klap te slaan. Kinderen laten bewegen door hen kennis te laten maken met diverse sporten en de sportaccommodatie ook overdag zinvol te gebruiken. Inmiddels hebben zich meer dan 40 lokale verenigingen aangesloten bij dit initiatief.

www.meerdanvoetbal.nl

Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.