Definitieve selectie voetbalboot Gay Pride bekend

Uitgegeven: 1 augustus 2013 14:23
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2013 14:35
Bron: 
KNVB

De definitieve selectie van de voetbalboot voor de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride is bekend. Het gezelschap aan boord bestaat uit zeven ex-internationals waaronder Ronald de Boer en Patrick Kluivert, trainers en aanvoerder van Roda JC en andere voetbalprominenten die zich door de jaren heen uit hebben gesproken voor een open en veilig sportklimaat. Namens de KNVB varen naast bondsvoorzitter Michael van Praag, ook directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars, bondscoach Louis van Gaal en scheidsrechter en ambassadeur Naar een veiliger sportklimaat Kevin Blom mee op de boot.

De volledige selectie
Patrick Kluivert (79 interlands, assistent-bondscoach), Ronald de Boer (67 interlands), Martijn Reuser (1 interland), Aron Winter (84 interlands), Michael Mols (6 interlands), Pierre van Hooijdonk (46 interlands), Regi Blinker (3 interlands), Ruud Brood (trainer Roda JC), Regillio Vrede (trainer beloften Roda JC), Mark Jan Fledderus (aanvoerder Roda JC), Claudia van den Heiligenberg (Oranjeleeuwin, 85 interlands), Leonne Stentler (Oranjeleeuwin, 16 interlands), Wensley Garden (voormalig speler Helmond Sport), Michiel Roesink (amateurspeler), Karin Nederpelt-Blankenstein (John Blankenstein Foundation), Barbara Barend, Frits Barend, Jacques d’ Ancona (voormalig KNVB scheidsrechter), Louis van Gaal (bondscoach), Michael van Praag (bondsvoorzitter), Bert van Oostveen (directeur betaald voetbal), Anton Binnenmars (directeur amateurvoetbal), Elrie Bakker (bestuur amateurvoetbal, portefeuillehouder Sportiviteit & Respect) en Kevin Blom (internationaal scheidsrechter KNVB). Tot slot worden vrijdag 2 augustus via OnsOranje en Radio 538 twee Oranjesupporters en twee amateurspelers op basis van hun verhaal en motivatie toegevoegd aan de bemanning. Met voornoemde selectie is het gehele Nederlandse voetbal op de boot vertegenwoordigd.  

Achtergrond
Vorige maand maakte de KNVB bekend dat er voor het eerst in de geschiedenis een voetbalboot meevaart tijdens de jaarlijkse Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride. Op dit wereldbekende evenement laten we zien dat het Nederlandse voetbal staat voor een open en veilig sportklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het belangrijkste is dat iedereen binnen het voetbal - van de amateursport tot de Eredivisie - zichzelf kan zijn en ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur kan genieten van voetbal. Dit is niet alleen in het belang van de spelers, maar óók in het belang van de sport. Iemand die zichzelf is en zich goed voelt, kan optimaal bijdragen aan de sportieve prestaties van een team.

In oktober 2012 presenteerde de KNVB in samenwerking met een aantal ‘roze’ partners het actieplan ‘Voetbal voor iedereen’. Het actieplan bevat een elftal actiepunten ter bevordering van homoacceptatie in het Nederlandse voetbal. De actiepunten variëren van het verwerken van het thema in het reeds bestaande opleidings- en voorlichtingsmateriaal tot het verzorgen van workshops en het aanstellen en ondersteunen van vertrouwenspersonen in de verschillende KNVB-districten.

Een aantal actiepunten uit het plan is reeds in werking getreden. Zo is het thema expliciet opgenomen in het sportbrede VWS-programma Naar een veiliger sportklimaat en is het op de kaart gezet bij meerdere KNVB-bijeenkomsten (zowel landelijk als regionaal) evenals bij bestaande overlegvormen met supportersverenigingen en supporterscoördinatoren. In het eerste competitieweekend van seizoen 2013/’14, tevens het weekend van de Canal Parade, is het volledige pakket aan handvatten klaar voor gebruik. Meer informatie over de campagne, workshops en vertrouwenspersonen is te vinden via: www.knvb.nl/homo.

Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.