Moeders als kleedkamerbewaaksters

Uitgegeven: 22 mei 2013 09:24
Laatst gewijzigd: 22 mei 2013 09:28
Bron: 
KNVB

Daar sta je dan. Je hebt als meisje net een lekkere pot voetbal gespeeld en wilt even bijkomen onder een lekkere warme douche. Sta je er net onder met je teamgenoten, komt het volgende team de kleedkamer al binnengelopen. Vervelend natuurlijk. Zeker als blijkt dat het allemaal jongens zijn. Bij RVC '33 uit Reeuwijk-Dorp hebben ze daar de 'kleedkamermoeder' voor in het leven geroepen.

Het dames- en meisjesvoetbal zit al jaren in de lift en dat brengt nieuwe ervaringen met zich mee. Zo heb je kleedkamers die op zaterdag door zowel jongens als meisjes gebruikt worden. Dan is het vervelend als tijdens het douchen van een meidenteam een heel elftal jongens binnen komt stormen. Een leider zou dit probleem kunnen voorkomen door bijvoorbeeld bij de kleedkamerdeur te gaan staan tijdens het douchen en omkleden. Maar die leiders zijn vaak mannen en bij veel clubs geldt dat de kleedkamer van meidenteams verboden terrein is voor hen.

De Zuid-Hollandse club RVC '33 heeft hier een oplossing voor gevonden: de 'kleedkamermoeder'. Vorig jaar startte de vereniging hiermee. Elke week is een andere moeder van een teamlid de 'kleedkamermoeder'. Deze moeder neemt dan de begeleiding in de kleedkamer op zich. Dit houdt in dat voor en na de wedstrijd bij het omkleden één moeder in de kleedkamer aanwezig is om te assisteren en toezicht te houden. Jonge meiden kunnen soms ook nog wel wat hulp gebruiken bij het omkleden. Bij de grotere meiden is dit minder van belang, maar daar is er altijd één moeder die het kleedkamer gebeuren in de gaten houdt.

Voor meer informatie over de 'kleedkamermoeder' kan contact opgenomen worden met Richard de Jong, pupillencoördinator bij RVC '33. Hij kan bereikt worden via Richard@IMRdejong.nl

Door: Yorben Weststrate
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.