Kent u Voetbal.nl en KNVB.nl?

Uitgegeven: 2 december 2012 09:00
Laatst gewijzigd: 2 december 2012 09:00
Bron: 
KNVB

Voetbal.nl legt wekelijks een stelling voor aan voetbalbestuurders. Deze keer: ‘Ik ken voetbal.nl / knvb.nl en keer er zeker eens per week als bezoeker naar terug’.

,,Klopt, allebei”, zegt als eerste Rens Snoeijen, onder andere bestuurslid technische zaken van RKSV Heeze. ,,KNVB.nl zie ik sowieso om het nieuws bij te houden. Je moet toch op de hoogte blijven hè. Dan gaat het met name om het nieuws in het district Zuid I, onze regio. Via Tweets met verwijzingen naar nieuwe berichten kom ik automatisch al op deze site. Maar ik kijk ook altijd zelf even zo’n een keer per week, zodat ik zeker weet dat ik niets gemist heb; of er belangrijke punten zijn waar we als vereniging nog eens gebruik van kunnen maken of waarmee we rekening moeten houden.”

Forum en activiteit
Snoeijen: ,,Op Voetbal.nl neem ik in elk geval de standen altijd even door. Verder bekijk ik vooral het bestuurdersgedeelte. Dat vind ik overigens positief veranderd. Ik het begin vond ik de artikelen nog wat meer algemeen van aard zeg maar. Maar nu staan er meer interessante, specifieke artikelen op waarmee we ons voordeel kunnen doen. En laatst heb ik nog op een forum gezocht naar tips van andere verenigingen. Je ziet ook dat steeds meer mensen op deze bestuurderssite actief zijn.”

Nieuwsgierigheid
,,Ik ken de sites wel, maar nee, bezoek ze niet in die frequentie”, reageert Rein Brands, voorzitter van de businessclub en sponsorcommissie bij sv Urk. ,,Op KNVB.nl kom ik eigenlijk nooit, op Voetbal.nl wel wat vaker. Ook al omdat mijn zoon competitie speelt en hier wedstrijdzaken als stand, programma en eventuele afgelastingen te vinden zijn. Op die manier kom je er dus automatisch al op terecht. Specifiek op de Bestuurderssite ben ik eigenlijk voor het eerst terechtgekomen na het vorige gesprekje voor deze rubriek. Sindsdien kijk ik er wat vaker op, puur uit nieuwsgierigheid.”

Via Twitter
Brands: ,,Dan gaat het met name om de stelling, want ik ben op deze site niet op zoek naar specifieke informatie voor mijn functie. Ik ben commercieel verantwoordelijk en denk hier vanuit die hoedanigheid niet vaak: hé, dat is echt voor mij bestemd. Los daarvan ben ik niet iemand die eens even lekker gaat zitten surfen. Bovendien zijn er al zóveel sites over voetbal. Voor slechts een stuk of vier, vijf heb je dan structureel aandacht, waarvan de site van sv URK er natuurlijk al één is. Het meeste nieuws pak ik trouwens vaak mee via Twitter; dan kun je makkelijk even kijken of het van je gading is. Misschien is dat wel een tip voor deze sites van de KNVB: het nieuws óók brengen via Tweets. Of gebeurt dat al?”

Herkenbaar
Ferry Broekhof, voetbalzaken jeugd van vv ONA, kent vooral Voetbal.nl. ,,Ja, zeker, die zie ik meerdere keren per week. Op Voetbal.nl kijk ik vaak bij mijn eigen voetbalelftal naar de stand, wanneer we moeten voetballen, of er bijzonderheden zijn, enzovoort. Op de subsite voor bestuurders lees ik ook wel de interviewtjes in deze rubriek, met name als die personen en/of clubs herkenbaar voor mij zijn. Het is namelijk leuk om de reacties te volgen van bestuursleden van clubs uit de buurt. Dan ben je heel benieuwd naar hoe zíj er op de verschillende vlakken eigenlijk voor staan.”

Gericht op wijzen
Broekhof: ,,Ook ken ik inmiddels de subsite voor trainers en coaches goed. Laatst heb ik via http://trainers.voetbal.nl nog een trainersscan gemaild naar onze coördinatoren. In mijn beleving zou het alleen nog beter kenbaar moeten worden gemaakt wat deze site trainers en coaches allemaal te bieden heeft. Zo weet ik honderd procent zeker dat trainers bij mijn club geen weet hebben wat er te halen is. Ook qua oefenstof. Je hoeft hiervoor echt niet meer per definitie een dvd te kopen. Veel beginnende en andere trainers die op zoek zijn naar oefenvormen en andere handvaten kun je via deze website zo iets aanreiken. Maar mensen moeten er wél gericht op gewezen worden.”

Lees hier de volledige reacties van de geïnterviewde bestuursleden op het forum!
 

Door: Emiel van Mook
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.